keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Masentava 1980-luku

Kävelin eilen metsässä, jonka jälkeen kaivelin hiusten seasta viisikymmentä hyttysenraatoa. Yöllä raavin päätäni kaksin käsin.

R oli ostanut patterilla toimivan kynämäisen laitteen, jonka kärki asetetaan tiukasti pureman päälle, painetaan nappia, jolloin laite kuumentaa ihon ja paukamat eivät kuulemma enää kutise. Hän esitteli vimpainta innoissaan.

Koko päänahkani olisi pitänyt kuumentaa. No eipä kutina enää tunnu jos ihoa polttelee.

Kävin lukemassa mikrofilmiltä Savon sanomia vuodelta 1982. En muistanutkaan miten ankeaa aikaa 80-luvun alku oli. Lehteen oli painettu mustareunaiset kuvat Sorsan hallituksen ministereistä (naisia oli vain kaksi, Kaarina Suonio ja Marjatta Väänänen). Lehdestä löytyi Paavo Väyrysen kolumni (en jaksanut lukea).

Ruokakaupat mainostivat porsaan luita, joiden kalliimpi ja hienostuneempi versio olivat savustetut porsaan luut.

Elokuvateatteri Alfaromeossa esitettiin elokuvaa "Koulutyttöjen kiima-aika" ja televisiosta tuli neuvostoelokuvaa.

Joku päivitteli yleisönosastossa miksi imettämistä tarvitsee opettaa, sillä hänkin oli imettänyt viisi lasta ilman opetusta. Valitti verorahojen tuhlaamista moiseen turhuuteen.

Luulin virkistyväni lehden lukemisesta, mutta en jaksanut enempää ja sanoin kirjastovirkailijalle, että filmit saa lähettää takaisin Savoon, sillä minua masentaa (en oikeasti maininnut miten ne vaikuttivat mielialaani).

Kävin gynekologilla ja minua melkein harmitti, sillä mitään vikoja ei löytynyt. Olisin voinut käyttää rahan johonkin kivempään. Noin ei saisi kirjoittaa. Olen kiitollinen, ettei syöpää tms. havaittu.  Lääkäriasema oli niin sokkeloinen, että kesti aikansa, ennen kuin törmäsin minua etsivään lääkäriin. Hävetti liikkua firmassa, sillä lopetin siellä yksityisvastaanoton pitämisen parin kerran jälkeen.

Ei kommentteja: