tiistai 23. kesäkuuta 2020

Pääsin elokuviin

Kävin pitkän tauon jälkeen elokuvissa, edellinen kerta oli filkkareiden aikaan maaliskuun alussa.

Katsoin Jane Austen filmatisoinnin Emma. Elokuva on näennäisen pinnallinen tarina hyväosaisesta Emmasta, joka manipuloi muiden ihmisten elämää järjestelemällä avioliittoja. Tarina sisältää runsaasti sarkastista huumoria. Autumn de Wilden ohjaus on nätti kuin joulukuusen karamelli. Ja loppu on tietysti onnellinen. Rakastan onnellisia loppuja vaikka niitä ei pidetä taiteellisina ja älyköt halveksivat mokomaa touhua.

Niagaran päivänäytöksessä kuusi katsojaa istui väljästi, oli viileää ja miellyttävää. Iäkkään katsojan kännykkä soi elokuvan aikana useita kertoja, mutta hän ei onneksi kuitenkaan vastannut soittoihin ja vaikutti siltä, ettei hän edes kuullut kännykkänsä vaativaa ääntelyä, ei ehkä osannut vaientaa puhelintaan tai sitten ei vaan välittänyt.

Pesin pesukoneessa kahdet lenkkarit ja yhdet "urheilusandaalit", enkä laittanut pesukoneen rumpuun mitään muuta, joten koneesta kuului lähes tauoton pelottava kolina. Jalkineet ovat taas hetken ajan kuin uudet.

Ei saa elvyttää julkaistaan äänikirjana 13.7 ja sen lukee Jaana Pesonen. En kuuntele äänikirjoja, joten en tiedä minkälainen lukija hän on, hyvä varmaan, osaa lukea. Ystävä sanoi, että kuunnellessa tekstin puutteet huomaa selvemmin kuin lukiessa, joten vähän hirvittää.

5 kommenttia:

Leena Laurila kirjoitti...

Lucky you! Pääsit elokuviin. Taidan yrittää vasta syksyllä. Nyt haaveissa on isompi ja terävämpi smart tv, että pääsisin paremmin katsomaan areenan tarjontaa. Kuten heinäkuussa saapuvan Le Bureaun viidennen kauden. Lainasin kirjastosta Breaking Bad-sarjan dvd:n mutta havaitsin lainanneeni vain viimeisen kauden. Kaikkea on pahassa leffapuutoksessa yritettävä!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Oletko katsonut Areenasta brittielokuvan 45 vuotta? Pidin siitä kovin, katsoin sen ensin elokuvissa ja nyt vielä Areenasta. Oletko käyttänyt Kirjastokinoa? En tiedä onko se tarjolla kaikissa kirjastoissa (kirjastokortin numerolla pääsee katsomaan noita elokuvia).

Leena Laurila kirjoitti...

Olen nähnyt 45 vuotta aiemmin. Kirjastokinossa näytti minusta olevan enimmäkseen vanhoja kotimaisia.
Breaking Bad jää minulta katsomatta. Se on hyvä mutta liian kolkko. Huumemaaima.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Nyt Kirjastokinossa on mm. Ida, Cinema Paradiso, Suuri kauneus, Isäni Toni Erdman ja Clouds of Sils Maria. Monet näistä olen nähnyt elokuvateatterissa.

Leena Laurila kirjoitti...

Olen nähnyt nuo kaikki, osan teatterissa, pari tvstä. Tässä eläkevuosinani olen rientänyt elokuviin heti kun on jotain mielenkiintoista uutuutta tarjolla. Kirjastokino on hyvä palvelu.