perjantai 19. kesäkuuta 2020

Yhteishyvä -juhannus

Olen monta vuotta viettänyt Yhteishyvä-juhannusta ystävän mökillä. Nimesin juhlan Yhteishyvä-juhannukseksi, sillä menu on usein napattu kyseisestä lehdestä. Veikattiin montako ihmistä taas tänä juhannuksena hukkuu.

Nyt ystävä lähti jonnekin saareen juhannusta viettämään. Minä olen kotona.

On ihmeen hiljaista, ei autojen hurinaa, ei veden kohinaa, ei yläkerran naapurin askelten töminää vain sormet läppärin näppäimillä. Kerttu myllää tarmokkaasti hiekkalaatikkoaan.

Suunnittelen käveleväni Uittotunnelin kahvilaan.

Huomenna lähden Kangasalle, jonne tulee ystäväpariskunnan sukua ja muitakin juhannusorpoja kuin minä. Syödään ulkopöydässä ja lepuutellaan silmiä viljapelloissa.

Illalla kävelin Pyynikin uimarannalle, jossa toimii kioskimainen kahvila. Ostin jäätelötötterön ja mies tiskin takaa kysyi "Syötkö täällä vai otatko mukaan?" Hetken mietin, että mitä sillä on väliä, missä tötteröni syön. Meitä alkoi naurattaa, sillä mies oli alkanut myydä kaikkea jollain automaattimoodilla.

Lapsena mummolan rantaan koottiin kaikki mahdolliset risut kokoksi, eikä märkiä puita meinattu millään saada syttymään. Tänään ei taida voida polttaa kokkoa. Hyvää juhannusta kaikesta huolimatta!


4 kommenttia:

Kippura kirjoitti...

Hei,meillä myös hiljainen juhannusaatto,ihanan rauhallista,katsellaan ja jännitetään tutun hevosen ravimenoa Ala-Härmän ravessa.Hauskaa juhannuksen aikaa ,kiitos kun ilahdutat kirjoituksillasi päiviäni.....ps pidä peukkuja Parvelan Retulle !!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Miten Parvelan Retulle kävi?

Kippura kirjoitti...

Retu voitti sarjansa,5-vuotis lähtö.Hyvä mieli naapurin menestyksestä !!!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Hyvä!