maanantai 8. maaliskuuta 2021

Kansainvälinen naistenpäivä

Ensin iloiset asiat: blogi toimii taas normaalisti, eikä tekstiin ilmaannu mitään ylimääräistä. Blogi sairastui kovin äkillisesti, mutta parantui onneksi ilman teho- tai muutakaan hoitoa. 

Joskus vuosi sitten järjestimme lukupiirin virtuaalisena. Meitä nauratti koko juttu. Emme onneksi arvanneet, että  seuraavana keväänä olemme uudelleen samassa jamassa.  Onneksi olemme välillä saaneet tavata ihan normaalistikin. Viime kevään Teams-tapaaminen oli hilpeä, saa nähdä minkälainen ensi sunnuntain tunnelma on.

Järjestimme E:n kanssa virtuaalisen tapaamisen, johon myös S hetken osallistui. E oli keksinyt uuden aseen koronaviruksen leviämistä vastaan. Sitä ei tietääksemme ole missään kokeiltu. Ulkonaliikkumiskiellon sijaan voitaisiin ottaa käyttöön sisälläliikkumiskielto. Sisätiloissahan ne virukset leviävät. Kiellon noudattamisen seuraaminen asettaa omat haasteensa. 

Tänään on kansaivälinen naistenpäivä, jonka huomaa siitä, että Hesarin miehisimmältä alueelta, urheilusivuilta löytyy peräti kolmen naisurheilijan kuvat, miehiä näyttää olevan kymmenen. Oletteko milloinkaan kuulleet puhuttavan miesurheilijoista? Tai miesjalkapallosta? 

Kansainvälinen naistenpäivä sai alkunsa sosialistisesta liikkeestä ja sitä on näköjään vietetty yli sata vuotta. Sosialistisissa maissa miehet ostivat 8.3 ruusuja naisille. Luin Wikipediasta. Koronaviruksen leviämisestiä puhuttaessa tulee usein esiin naistenpäivän konsertti, jossa virus levisi laulun lailla. Aika vähän me tuolloin vielä tiesimme. 

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää!

1 kommentti:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Venäjällä miehet antavat edelleen 8.3. naisille lahjaksi ruusuja ja suklaata työpaikoilla ja naapurustussa, ei vain perhepiirissä.
Meillähän etupäässä naiset onnittelevat toisiaan.
Kuten minäkin nyt sinua: Onneksi olkoon ja hyvää naistenpäivän iltaa, Heidi!