tiistai 30. maaliskuuta 2021

Ruokakauppaurheilua

Keskustan ruokakaupassa käyminen muistuttaa kontaktilajia, mutta päinvastoin kuin urheilussa, tässä pyritään mahdollisimman kauas muun asiakasjoukkueen jäsenistä. Ruokaostoksilla yritetään omalla liikkumisella taata riittävä tyhjä tila, jotta saadaan kaapattua kärryyn kahvipaketti tai kuuden munan munakenno. Kauppareissulla käynti on yksilöurheilua, jossa muut asiakkaat ovat ainoastaan haitaksi. Tarvitaan vain hyvät jalkineet, tarkkaa silmää, maski, kassi ja ostoskärry.

Vaikka museot ovat kiinni, niin galleriat toimivat. Kävin taidegalleriassa. Olin sen ainoa asiakas. Sosiaalisesta deprivaatiosta johtuen selitin näyttelyvahdille, että gallerian ikkunasta voi nähdä talon, jossa asun. Nainen kysyi, että kumpi talo se on, sillä gallerian ikkunasta näkyy kaksi kerrostaloa. Sitten hän kertoi asuvansa niistä toisessa, ei siis siinä, jossa minä asun.

Hesarissa käsitellään rokotusjärjestystä, nyt ehdotetaan pääkaupunkiseudun ja Turun painottamista jo ennen riskiryhmien rokotuksien loppuun saattamista. Minulla on Tampereella ainakin pari riskiryhmään kuuluvaa ystävää, jotka eivät ole rokotustaan vielä saaneet, toinen tekee lähityötä terveydenhuollossa ja toinen on eläkkeellä. 

Kauppareissuista tulee mieleen Elina Viinamäen novellikokoelma Vaimoni ja muita henkilökohtaisia asioita , jonka eräässä novellissa perheenäidin kodin alapuolelle avataan ruokakauppa, jonka kauppias on vähän liian innokas. Kokoelmassa ihmisten elämää katsotaan vinosti ja parhaimmillaan novellit ovat nautittavaa luettavaa.



4 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Minusta keskittäminen on hyvä niin että seurataan tilanteita ja ohjataan rokotteita sinne missä tartuntaluku milloinkin kasvaa. Eikös Tamperekin ole ollut välillä pahimpien joukossa?

Kaakkois-Suomen uutisissa oli juttua, että Lappeenrannan alue pitäisi pikaisesti eristää, koska siellä leviää eteläafrikkalainen muunnos. Eristäminen on myös hyvä keino, vaikka sitä kyllä perustusllakivaliokunnassa pohditaan pitkään. Keväällä tilanne ei ollut niin paha kuin nyt ja silti Uusimaa eristettiin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tampereella tilanne on koko ajan ollut hyvä, luvut ovat vasta hiljattain lähteneet nousuun ja tämä on "leviämisaluetta". Olen ymmärtänyt, että jäljitys on toiminut täällä tosi hyvin, olen kuullut, että siihen hommaan on palkattu lääketieteen opiskelijoita. Toivoisin, että yli 70-vuotiaat ja riskiryhmät rokotettaisiin ennen kuin rokotuksia keskitetään pääkaupunkiseudulle ja Turkuun. Onneksi ei tarvitse päättää näistä asioista. Mietin sitä eristämistä, voidaanko lopulta jonkun virusmutaation kulkua mitenkään täysin estää, mutta en ole asiantuntija.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Radiossa oli sanottu, että Tampereella rokotetaan nyt yli 70-vuotiaita, 2. riskiryhmää ei ole vielä aloitettu rokottaa. Mutta ilma on kuitenkin kaunis!

Marjatta Mentula kirjoitti...

Meillä on sama tahti.Pitkään oltiin jäljessä,mutta sitten nytkähti ja nyt on pari päivää rokotettu päälle 70v.