sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Malka

Lakkaan odottamasta rokotusta. Rajoitukset jatkuvat ja elämä pysyy paikoillaan (joka saattaa olla hyvä). Aurinko möllöttää taivaalla. Kissa istuu keittiön pöydällä ja nuolee tassujaan, eikä tiedä koronasta mitään. Sen itsekäs omistaja istuu sohvalla ja yrittää kehittyä ihmisenä, eikä onnistu. Keittää kohta aamukahvit, syö soijajugurtit ja lähtee ulos kunhan astianpesukone on tiskannut eiliset astiat. 

Toinen lapseni puolisoineen muuttaa Tamperelle ja toinen on vuokrannut asunnon tuosta muutaman sadan metrin päästä. Asunto on tosi kiva, mutta aika huonossa kunnossa. Edellinen asukas on repinyt seinille liimaamansa tapetit sekä keittiön kaappien sisutustarrat irti ja jälki on sen mukaista. Lapseni ja hänen puolisonsa mielestä asunnossa tuoksuu mummolta.

Ostin nettiliikkeestä käytetyn ipadin, joka on ihana, parin vuoden vanha kapistus. Suuri parannus entiseen. Nettikin toimii nyt moitteettomasti, kun digimies kävi ronklaamassa seinäpistoketta. Mies ei ollut suojautunut maskilla. Laitoin itselleni maskin ja tarjosin hänellekin ja hän viritti sen naamalleen ja väitti "kadottaneensa" omansa. 

Paheksuin pääkaupunkiseudulta ja Varsinais-Suomesta Lappiin matkustaneita ystäviäni, toivottavasti eivät loukkaantuneet kovin pahasti. Kun suositellaan, ettei matkustettaisi, ajatellaan aina, ettei tämä minun matkustamiseni ole pahasta, sillä minä toimin vastuullisesti. Eikä varmasti olekaan.  Anteeksi kun paheksuin. 

Koulussa puhuttiin rikasta toisen silmässä ja malkasta omassa, enkä ymmärtänyt ollenkaan. Malka tarkoittaa olki- tai tuohikatolla oleva harjalta räystäälle ulottuva katemateriaalin painona käytettyä halkaistua kuusiseivästä (googlasin). Kuulemma raamatun nykykäännöksessä puhutaan hirrestä (ei kai hirsi kenenkään silmään mahdu). En näe hirttä omassa silmässäni. Raamatussakin käytetään liioittelua tyylikeinona. 

 


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oikeutetusti olet paheksunut matkustamista, koska nyt maassa on menossa koronatalkoot. Kaikkien on vältettävä turhia kontakteja. Kenenkään identiteetti ei voi olla kiinni siitä, jos jonakin vuonna Lapin matka jää väliin. Yhteisvastuullisesti olemme vastuussa maan koronatilanteen ratkaisemisesta.