tiistai 16. maaliskuuta 2021

Neljä selviytyjää ja kasvin hautausmaa

 

Kerron tässä päivityksessä selviytyjistä, niistä neljästä huonekasvista, jotka ovat selvinneet hengissä yli pimeimmän ajan ja kodissani vallitsevan jähmeän melankolian. Ja siitä joka ei selvinnyt.

 

Seviytyjä 1/4 (Philodendron 'Birkin' tai 'White Measure', näin minulle kerrottiin)
pientä ruskeaa nekroosia kasvin periferiassa havaittavissa, mutta tästä selvitään hyvin pienellä resektiolla. Ennuste ei tiedossa, enkä lähde sitä arvailemaan. 



Kilpipiilea on selviytyjä 2/4, jota on koetellut pimeys, veto ja ikkunaremontti. Yskinyt keltaista paksua limaa ja kuumeillut. Syksyllä ruukun keskellä kasvoi vielä terhakka yksinäinen kasvi, joka myöhemmin kitui ja riutui (syy tuntematon), epäilin jo exitusta, mutta sitten se tunki esiin ruukun laitamilta ja sanoi ”Hyvää huomenta”. Kilpipiilealla on tärkeä tehtävä, se peittää ikkunalaudan maalin lohkeilun. Sitä tarvitaan ja se tietää sen.


Selviytyjä 3/4 pukeutuu pilkulliseen, oli sitten kesä tai talvi, arki tai suurikin juhla. Nyt sillä on aihetta juhlaan, sillä se on selvinnyt pimeydestä ja pysyvästä karanteenista. Vaatimattomasti se ojentelee pilkkujaan, eikä ole kenellekään vaivaksi. 


Selviytyjä 4/4 on röyhkeä tyyppi, joka yrittää vallata ensin ikkunalaudan ja sitten koko kodin. Se on oman elämänsä Donald Trump, eikä tiedä, että sen röyhkeiden rönsyjen tyvissä on mahdollisesti hometta.


 Kaikki eivät selvinneet. Tässä on tuntemattoman kasvin hautausmaa. RIP. Kepeä mullat. 

Olen tästä postauksesta velkaa ihanalle runoilijalle, Solina Riekkolalle, jonka Face-päivityksistä sain idean. Hän on oikea kasviharrastaja, joka kylvettää, paapoo, valaisee, ruokkii ja rakastaa kasvejaan.

5 kommenttia:

Toini kirjoitti...

Päivän hauskin juttu !

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Hyvä homma!

Kippura kirjoitti...

Olipas hauskaa lukea näitten kasviesi "epikriisit ?" Usein muuten minulla tuon kuolleen kasvin multa ei ole kevyttä vaan painavaa ja litimärkää.Ei saanut lähtiessään kevyttä multaan mutta onneksi yleensä kevyen heiton kompostiin.Kertulle kunnon silitykset nimipäivänsä johdosta ja hänen palvelialleen kiitos näistä kivoista jutuista. Juuri aurinko näyttäytyi pilvien lomasta,selvästi meille kevättä ennustaen.

Leena Laurila kirjoitti...

Bongattu juttuidea on hyvä, mutta toteutus se vasta loistava onkin! Tosi hauska, liikuttava ja filosofinen lähestymistapa kasveihisi. Niille kuuluu ilman muuta suurempi huomio elämässä kuin mitä yleensä huomaamme. Facebookista näyttää olevan hyötyä. En ole sielläkään, enkä aio kuitenkaan mennä sille polulle. On varottava haja-aivon entisestään hajaantumista.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kaikki lähellä ja kotona oleva saa nyt aiempaa suuremman merkityksen.