keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Vaaratiedotus


Toimittaja Anna-Stina Nykäsen korona-ajan kolumneja on koottu kirjaksi (Yksin kotona, Into 2021) Kirjaa lukiessa huomaa, miten nopeasti ajankohtaiset tekstit vanhenevat.

Nykänen kirjoitti Hesarissa 22.3.2020 "Juuri nyt suomalaiset puhkuvat intoa auttaa toisiaan." Näinhän silloin oli. Kilpailtiin siitä, kuka saa hakea naapurin mummolle maitoa lähikaupasta ja digoksiinia apteekista. Hamstrattiin vessapaperia. Nyt ei tapella siitä kuka saa auttaa, vaan tapellaan rokotuksista, maskeista ja suositusten noudattamisesta. 

Muutama päivä sitten puhelimeeni tuli vaaratiedotus. Kun mieleni oli jo valmiiksi korona-asetuksissa, ajattelin jotain kamalaa tapahtuneen. Mietin, pitäisikö postiluukku teipata ydinlaskeuman varalta. Hamuilin jo jeesusteippiä. 

Avasin radion ja kuulin, että Espoon Perusmäessä putki on haljennut. Kun minulla oli vesivahinko, ilmoitin siitä huoltomiehelle, enkä koko Suomelle. 

Odotan, että aurinko alkaa vähän lämmittää, että pääsen ulos. Varron astianpesukoneen pyörimistä ja ikkunamiesten tarkastuskäyntiä. 

Yllä kuva Reuma-lehteen kirjoittamastani kolumnista. Kuvan saa suurennettua sitä napauttamalla.

2 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Mielenkiintoinen tuo unien simulaatioteoria. Sen kyllä huomaa, että unessa käsittelee ongelmia ja päivän aikana kokemiaan asioita, niitä usein surrealistisesti yhdistellen.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Joku syy sille on, että ihmiset näkevät unia tai ehkä useitakin syitä. Tuo simulaatioteoria on kai tällä hetkellä merkittävin selitys. Kävin kuuntelemassa esitelmää unista ja lainasin sen naisen tietokirjankin, mutta olen jo unohtanut nimen. Olen myöhemmin törmännyt samaan teoriaan muuallakin.