tiistai 2. maaliskuuta 2021

Mistä tahansa voi päästä mihin tahansa

 


Kuuntelin Erkka Mykkäsen ja Nuoren Voiman podcastia kirjoittamisesta. Seurasin podcastia pari vuotta sitten ja nyt se on palannut. 
 
Ensimmäisessä uudessa jaksossa Erkka Mykkänen puhui keskittymisestä, joka Mykkäselle tarkoittaa paljolti somekanavista, lähinnä Instasta irtautumista. Minun kannattaisi hakea eroa tästä blogista, sillä tämän päivittäminen on liian vaivatonta. Tänne on helpompi solahtaa kuin romaanikäsikirjoitukseen.

Erkka Mykkänen siteeraa Torsti Lehtistä, joka on kuulemma sanonut Mistä tahansa voi päästä mihin tahansa. En ole tarkastanut, onko Lehtinen sanonut näin, mutta kuulostaa  kannustavalta, mutta syvällisemmältä kuin se, että kenestä tahansa voi tulla USA:n presidentti.

Minua pyydettiin puhumaan erääseen pienimuotoiseen lääkäreiden etätilaisuuteen aiheesta "Miten lääkäristä tuli kirjailija?"  Tiedän, että erästä toista kollegaa pyydettiin ensin, mutta hänellä ei ollut aikaa, joten olen jonkinlainen stuntti. Porukkaa pitäisi huvittaa puolen tunnin ajan. Puoli tuntia on sohvalla maatessa lyhyt aika, mutta puhupa kirjastasi ja kirjoittamisestasi läppärin näytölle, niin se tuntuu pitkältä.

Sain sähköpostitse Erikoislääkäri-lehden kysymykset kirjailijuudesta. Samalla elän taas huonon itsetunnon ja kateuden aikaa. Välillä pystyin karkottamaan moiset ajatukset. Nyt annan kateuden virrata vapaana ja sitten kahlitsen sen taas jollain tukevalla pönkällä ja muistan Erkka Mykkästä ja Torsti Lehtistä, ja että mistä tahansa voi päästä mihin tahansa.

Ei kommentteja: