torstai 9. huhtikuuta 2020

Suuria pieniä asioita

En muista olenko tätä kertonut, mutta luulin pitkään, että kanat kakkivat Biolan- rakeita, jotka sitten kerätään muovipusseihin ja myydään puutarhakaupoissa ja huoltoasemilla hyvään hintaan. Näin ihan kevennyksenä kerron.

Huomasin äsken kirjoittaneeni Instaan siniste vaikka tarkoitin somistetta. Tämä nauratti minua, joka kertoo siitä, että naurun aiheet ovat vähissä.

Sain eilen kaksi postikorttia ja iloitsin niistä kovin! Välillä miettii, onko edes olemassa, mutta kyllä minun täytyy olla, sillä sain postia.  Tämä on sen luokan todiste, että asia varmentui.

Toinen kortti oli J:ltä, joka on postcrossing-harrastaja. Postcrossaajat lähettävät kortteja toisille harrastajille ympäri maailmaa (linkki). Saamani kortti ei liittynyt tähän harrastukseen. Toinen kortti oli R:ltä Kangasalta. Kuvassa näkyy Runnin terveyskylpylä ja kortin alle oli kirjoitettu Kalevi. En ole koskaan käynyt Runnilla vaikka olen syntynyt Kiuruvedellä.

Kiuruvesi on viimein päässyt Hesariin, sillä sieltä on löydetty niin huomattava määrä koronaviruspositiivisia ylä-savolaisia henkilöitä (väkilukuun suhteutettuna eniten Suomessa, asukkaita Kiuruvedellä on 8000). Epidemia on iskenyt kovakouraisesti vanhusten hoitolaitokseen.

Erikoiset asiantuntijat ovat kirjoittaneet "Ei saa elvyttää" - romaanista blogissaan (linkki)  ja siteeraan tähän taas kieroon tyyliini päivityksen parhaat palat: "Lukukokemus oli hyvin kiinni tässä ajassa ja siten virkistävä ja uudenlainen, vaikka aihe sinällään on tietysti ahdistava. Tämä on taas yksi niistä kirjoista, jonka voisi lukea uudelleenkin." ja "Tarina etenee jouhevasti ja kerronta on selkeää. Tykkäsin tyylistä. En olisi malttanut lopettaa lukemista ollenkaan."

Varoitan edellä mainitun blogipävityksen inhorealistisista hammasproteesikuvista.